Badeværelseskole


Ting at overveje, før du renovere et badeværelse

Uanset om et badeværelse skal renoveres, bygges eller der skal bygges et helt nyt, så indebær det ret så store omkostninger. Et badeværelse udsættes for fugt og vand og derfor er det høje krav på både materialer og udførsel.

Udover alle kraven på selve opbygningen og arbejdet kan det være en god ide at lægge lidt ekstra tid på at vælge både farvesætning og materiale. Et badeværelse skal holde sig flot og friskt i mange år og derfor er både kvalitet og udseende vigtig. Tænk på, at en farvesætning som er supermoderne og trendy også let kan føles kedeligt så snart modet skifter. Derimod kan et badeværelset med en mere klassisk farvesætning let kompletteres med løse moderigtige detaljer som nemt kan fornyes. 

Eksempelvis håndklæder i trendy farver, forvaringshyller eller nogle planter kan let varieres og gøre stor forskel. Ønsker man ændre lidt mere i badeværelset kan et nyt skab, vask eller ny blandingsbatteri nemt give badeværelset en hel ny look.

Forberedelser

Der findes meget inspiration at hente på fx internettet hos venner og naboer, i bøger og blade.

Er du i nærheden af nogen af vores Showroom/butikker, har vi stor inspirationsmiljø med hundredvis af flotte badeværelsemiljøer, som du besøge. Vi har butikker i Malmø og Helsingborg i Sverige.


Skitse og planere

Når du har bestemt dig for at modernisere eller mere grundlig renovere dit badeværelse eller skal bygge et helt nyt badeværelse? Forsøg først at tegne en skitse med dine giver ønskemål for dit nye badeværelse. Når du skal renovere et eksisterende badeværelse, bør du tænke over, om alt skal være på samme plads som før, eller behøver noget flyttes? Skal du derimod bygge et nyt badeværelse i et hus, kan du frit planere dit badeværelse præcis som du ønsker det. Skitse enligt skala og tænk på plads for rørelser, som fx den nødvendige plads foran toilet, håndvask og anden indretning, så badeværelset føles rummeligt og velplaneret.

Tænk langsigtet

Det vigtige er at vælge farver, materialer og indretning som du vil være tilfreds med fremover. Det er dyrt at renover et badeværelse og du skal have glæde af det i mange år. Vælg møbler, blandingsbatteri, badekar og anden indretning af høj kvalitet, ellers kan du let fortryde det efter et par år, hvis det allerede begynder at se slidt og kedeligt ud. Det kan være meget fristende at vælge det sidste skrig når badeværelset skal renoveres men på lang sigt kan være klogt undvige den mest trendy stil når det gælder farve og materialevalg. Et klassisk stilrent badeværelse kan nemt kompletteres med løse inventarer som går at forny og tilpasse efter modet.


Gulvvarme

Gulvvarme i badeværelse er en detalje som kan føles både, luksuriøst og samtidigt give en dejlig hverdagsglæde. At vælge gulvvarme i badeværelset er smart af mange årsager. Med gulvvarme slipper du tage hensyn til en radiator når du skal placere indretningen i dit badeværelse. Gulvvarme fungerer sammen med de fleste gulvmaterialer. Men for at reducerer risikoen for fugtskader i fremtiden er en velfungerende ventilation af stor betydelse.

Klogt at overveje

  • •  Badekar eller brusebad? Det er et spørgsmål om smag. For en børnefamilie kan et badekar være det optimale valg men vælger du et brusebad, er det nemmere at holde et brusehjørne rent end en hel brusekabine. Brusedøre, der kan foldes ind mod væggen, når de ikke er i brug, giver et mere rummeligt badeværelse. 

  • •  Planere for gode opbevaringsmuligheder. Badeværelsemøbler med døre og skuffer giver et rent og harmonisk indtryk samtidigt som der er gode opbevaring muligheder. 

  • •  Store spejle er ikke kun praktiske, de giver en følelse af rummelighed og et reflekterende lys. 

  • •  Vælg badeværelsemøbler og inventarer, som er nemme at rengøre. Med væghængt porcelæn er det nemmere at få adgang til gulvet. 

  • •  Badeværelsesskabe der går op til taget giver dig masser af opbevaringsplads og " et område mindre at støve af ".

  • •  Indret dit badeværelse efter hvor mange som skal benytte det. Skal mere end en person får plads samtidigt? 

  • •  Vælg en passende belysning. I det lille badeværelse er det normalt tilstrækkeligt med belysningen som kommer fra spejlet. I et større badeværelse, kan det være behøveligt at komplettere med spotlight i loftet. Komplettere med en lysdæmper, så du kan vælge mellem forskellige lysstyrker. Vi anbefaler at du vælger armatur som er energibesparende. Tænk på at alt elektronik skal være tilpassede til fugtige miljøer og alle installationer skal udføres af en elektriker. Der findes en mængde forskellige design og materialer på badeværelsearmaturer at vælge mellem. 

  • •  At gøre et billedcollage med billeder på de badeværelsemiljøer som du samlet inspiration fra, kan være til hjælp når du skal gøre dine indkøb.

  • • Tænk på at spare alle kvalitets dokument på udført arbejde. Indtræffer der noget i fremtiden kræver forsikringsselskabet dokumentationer. Det samme gælder hvis du vil sælge din bolig.


Brug for inspiration? 

Uanset hvad du søger indenfor bad, vil du finde inspiration hos www.gulvogfliseeksprten.dk. Bliv inspireret af nogle af vores kunders badeværelse.