Værd at vide om natursten


Vi vil her beskrive forskellige typer af natursten som vi håber kan være til hjælp når du skal vælge fliser til gulv og væg. Marmor, granit og skiffer tilhør kategorien natursten. Forskellige natursten har også forskellige karakter og dermed er de også egnet til forskellige dele af hjemmet. Nedenfor beskriver vi mere detaljeret om de forskellige stenarter.


Marmor

Dem mest populære marmorarter er Carrara-marmor fra Italien. Marmor har mennesker brudt i tusinder af år og denne populære sten bruges i hjemmen på mange forskellige måder. Marmor er en metamorf, bjergart der overvejende består af calcit som udsættes for høje temperaturer og højt tryk i flere millioner af år.

Den naturlige marmorfarve er hvid, men eftersom marmoren udsættes for vejr og forurening påvirkes den og dermed skabes mørkere, nuancer i den hvide marmoroverflade.

Marmors funktioner: Marmor er en porøs natursten som er praktisk og let arbejdet. Marmor er blevet brugt til boliger igennem meget lang tid.

Fordele: Klassisk natursten, med smuk farve og flot æstetisk udseende som passer i alle typer af miljøer. Tidløs og Meget holdbar.

Ulemper: Marmor er en porøs natursten som ikke tåler at udsættes for syre, såsom eddike, saft, vin og andre lignende væsker. 
Kan blive glat om det bliver vådt.

Granit

Granit findes i en række forskellige farver. Granit betyder korn og henføre til det grovekornede udseende som granit har. Farven bestemmes af mineralsammensætningen som er specifik for stenen. Granit er den mest almindelige bjergart som findes på vores planet, og som opstår når magma, der er dybt nede i jorden køles ned i en længere periode.

Granit funktioner: Granit er en stenart med en høj kvalitet, den er slidstærk, hård og rengøringsvenlig. For at beholde sin glans bør den behandles regelmæssigt.

Fordele: Granit er ikke bare flot den er desuden en af de mere praktiske naturstene. Den har ingen åbne porer og er modstandsdygtig over for ridser og stød, derfor kan den med fordel anvendes til gulv eller bordplade i køkken og badeværelser. Granit kaldes ikke for hårdsten uden grund! Om den desuden er poleret og behandlet kan den med lethed modstå væsker og smuds.

Ulemper: Granit er sten og sten kan altid føles som lidt kølig hvis der ikke findes gulvvarme.  Granit er en meget hård sten og taber du porselæn eller lignende er det let det går i stykker. Poleret granit bliver glat når den er våd.

Skiffer

Skifer er en klassisk sten som bruges til rigtigt mange ting. Skiferstenen er en samling af finkornede sedimentærbjergarter som er rig på ler. Stenen er nem at kløve og tynde skiferplader anvendes til tagdækning på hus. Skiferfliser og mosaikker bruges til gulv og vægbeklædning.

Skiferens egenskaber: Skifer er en sten med en naturlig uregelbunden overflade. En smuk og slidstærk sten. Naturskifer anses som den bedste sten i forhold til komfort og støj. En evig aktuel sten som matcher i ethvert interiør, såvel inde på gulv og væg som ude i haven. Undersøg altid at skiferen har de rette egenskaber for området der den skal bruges

Fordele: Skifer anses som den bedste sten når det gælder komfort og støj. Den er blød i formen, har smuk struktur og kan bruges både inde og udendørs.

Ulemper: Skifer er en porøs sten. På skifer i mørke nuancer bliver smuds mere synlig. Undersøg altid at skiferen har de egenskaber som passer der den skal bruges. 


There are no products matching the selection.

There are no products matching the selection.