Værd at vide om Trægulv

trægulv værd av vide om trægulv

Et velplejet trægulv bliver bare smukkere efterhånden som åren går og med sin naturlig patina kommer det altid pryde sin plads. Trægulve findes i en mængde naturlige nuancer og farver, tykkelser og overfladebehandlinger. Vi har omhyggeligt udvalgt kendte leverandører, der fremstiller flotte, holdbare og genuine trægulve.

Et trægulv trives bedst i tørre forhold. Ønsker du lægge et trægulv i et køkken og entre, anbefaler vi et hårdt trægulv som har en god slidstyrke og med en overflade som er behandlet med vandafvisende lak samt at et underlag med dampspær lægges under gulvet. Et trægulv har en hårdhed som indebær at snavs, sand og grus behøver fjernes så de ikke efterlader mærker og ridser. Det vigtigste er at et gulv har just de egenskaber som behøves for rummet der det skal ligge. Trægulve kan i princip lægges i alle rum udover badeværelser.


Forbehandlinger av gulv  

Et gulv kan enten have naturligt udseende eller også få en helt ny behandling som påvirker træets farvetone og struktur. Der findes flere forskellige forbehandlinger. Et røget trægulv har en gennemfarvet mørk tone. Børstede gulve har en overfladestruktur med tydelig ådring som giver en genuin følelse. Et hånskrabet gulv er rustikt med tydelig dybt åremønster og naturlige revner. Hvordan trægulvet er forbehandlet er afgørende for hvordan gulvet ser ud, opleves og føles. 

Slibningsbare Gulv 

Det går udmærket at slibe overfladen på et trægulv.  Et trægulv kan slibes op til flere gange under sin levetid. Hvor mange gange et gulv kan slibes afhænger af tykkelsen på gulvet. Når trægulvets overflade slibes bliver den som ny og behøver dermed en ny overfladebehandling. Et velplejet trægulv kan holde i flere generationer.

Sorteringer

Udover de forskellige træsorter findes vores gulve i to sorteringer, natur og rustik. Natur, giver et roligt og elegant indtryk med en overflade mindre farvespil og få knaster. Rustik, sortering har flere farveskiftninger, knaster og åremønster som give en levende og spændende overflade. Hvilket gulv du end vælger får du et stiligt og flot gulv. 

Overfladebehandling

Trægulve findes både med behandlet overflade og med ubehandlet overflade. Et trægulv som har en behandlet overflade er klar for at bruges så snart som det er lagt. Vælger du at købe et ubehandlet gulv er fordelen at du kan vælge netop den nuance og det udseende du ønsker på dit gulv. Det du bør tænke på er at behandle gulvet inden det tages i brug. De mest almindelige overfladebehandlinger er Olie og lakering.

Olierede gulve har en smuk naturlig overflade. Olien trænger ned i træet og fremhæver gulvets træstruktur samtidigt som gulvet får en vandafvisende beskyttelse. Et olieret gulv er mere følsom overfor pletter og snavs end et lakeret gulv og behøver derfor regelmæssig vedligeholdelse.

Lakerede gulv får en vandafvisende, langtidsholdbar og slidstærk overflade som er nem at vedligeholde. Lakken lægger sig som et beskyttende lag som forhindrer væske at trække ned i træet og danne pletter. Gulvlak fås med forskellig hårdhed, glans og nuancer. Ønskes et trægulv med en slidstærk overflade anbefaler vi hård lak. Når et gulv skal behandles er det vigtigt at overfladen bliver helt glat og jævn, er du usikker, kan det være en god ide at lade en professionel fagmand hjælpe dig med at behandle dit gulv. Der findes flere forskellige produkter, du kan overfladebehanle dit gulv med voks, olie og lak.Værd at tænke på 

Når du køber et nyt gulv, er det vigtigt at opbevare gulvet indendørs i mindste et døgn, så at det opnår den rigtige temperatur og at det er helt tørt inden det lægges. Et trægulv påvirkes af lufttemperaturen og fugtigheden i rummet, det indebær at det rør på sig og når gulvet lægges behøver der findes lidt distance, så gulvet kan ekspandere. Gulvproducenterne har sin egne monteringsanvisninger, der de giver råd og tips om hvordan du skal montere dit nyindkøbte gulv på bedste måde.

Træsorter

Vi tilbyder trægulv i mange forskellige træsorter, ask, birk, bøg, eg, jarrah, teak og valnød. Vi har både massive trægulv og parketgulve. Et massivt trægulv består af samme type træ igennem hele brættes og er et gulv som kan slibes om mange gange. Parketgulv er i regel fremstillet af tre lag, hvor det øverste laget er slidlaget og det er den træsorter som gulvet er gjort i og den som kan slibes. De to andre lag er normalt af gran, fyr, krydsfiner eller spånplade.

Vælg mellem mange forskellige typer af trægulve og træsorter. Hver træsort har sit eget unikke udseende og egenskaber. Nedenfor kan du læse mere om hver enkelte træsort. Gennem at klikke på billedet ser du alle gulv som vi har i de respektive træsorter.

Ask

Ask er en meget hård træsort som kan modstå en hel del. Trægulve i ask findes i både lyse og mørke varianter, den mørke er meget elegant og changerer i gyldne varme toner. Det lyse eller hvidpigmentrede askgulvet har et typisk skandinavisk udseende. Ask trægulv har fint åremønster som bliver smukkere efterhånden som årene går.

Jerrah

Jerrah træ er meget eksklusiv at have til gulv og en af verdens hårdeste træsorter. Træet har store farvevariationer som går fra mørkebrunt til lys laksefarvet, det gør at gulvet får en fantastisk karakter og livfuldhed.

Birk

Birk er en lys og ganske blød og træsort som derfor ikke er helt optimalt til rum med meget slidtage. Et birkgulv giver et meget levende indtryk med sit lyse karakteristisk udseende som har flotte farvevariationer og knaster. 

Valnød

Valnød, er en eksklusiv mørk træsort med farvevariationer som går i lysebrunt og mørkebrunt. Valnødsgulve er stilfulde og giver en luksuriøs fornemmelse.

Efterhånden som årenes går lysner træet og får en speciel gyldenbrun glød.

Bøg

Bøgetræ er en hård træsort med et klassisk udseende som med sin åretegninger og mønster giver et dejligt og velkommende indtryk. Trægulve i bøgetræ fås i et par forskellige nuancer, fra et lys cremefarvet til et medium brun med lidt rosa overtoner. 

Fyr

Med et fyrregulvs rustikke og naturlige udseende lader man naturen komme ind i hjemmet. Fyr er ganske blød træsort som derfor ikke er helt optimalt til rum med meget slidtage.

Eg

Egetræ er en meget slidstærk træsort med et lige åremønster og som findes i lyse, brun-gule og mørke nuancer. Egetrægulve bliver aldrig umoderne, de er klassiske og passer i de fleste hjem. 

Douglas

Et gulv af douglas træ har en smuk vene med klar træ følelse. Den varme tone i Douglas træ giver udtryk for ægthed og tradition.


Fri fragt og gratis vareprøver

Uanset hvad og hvor meget du bestiller ved gulvogfliseeksperten.dk, har du altid gratis fragt! Og gratis vareprøver. Det er en stor fordel, at se og føle på en vare inden du bestemmer dig for at købe. Her på hjemmesiden kan du enkelt bestille vareprøver så du i fred og ro derhjemme kan bestemme dig for, hvad der passer lige til dig. Bestil op til 5 vareprøver.

 1. Kährs Eg Verona Matlakeret 2-stav - Parketgulv
  Kährs Eg Verona Matlakeret 2-stav - Parketgulv
  Vejl. pris 497,00 kr /m2
  Spar 19%
  399,00 kr /m2 Du sparer 98,00 kr /m2
 2. Tarkett Shade Eg Italian Brown Plank 1-stav - Parketgulv
  Tarkett Shade Eg Italian Brown Plank 1-stav - Parketgulv
  Vejl. pris 753,00 kr /m2 749,00 kr /m2 Du sparer 4,00 kr /m2
 3. Kährs Karelia Ek Vario Vanilla matlak 3-stav - Parketgulv
  Kährs Karelia Ek Vario Vanilla matlak 3-stav - Parketgulv
  Vejl. pris 355,00 kr /m2
  Spar 15%
  299,00 kr /m2 Du sparer 56,00 kr /m2
 4. Kährs Eg Limestone Matlak Børstet Hvid 3-stav - Parketgulv
  Kährs Eg Limestone Matlak Børstet Hvid 3-stav - Parketgulv
  Vejl. pris 497,00 kr /m2
  Spar 19%
  399,00 kr /m2 Du sparer 98,00 kr /m2