Lægge Gulve

lægge nyt gulv

Skal du have nyt gulv?

Hvor dejlig du skal lægge nyt gulv! I dag er de fleste gulve såkaldte kliksystem, der eliminerer behovet for søm og lim bestyrelser. Det betyder, at de fleste mennesker kan lægge gulvet selv, men der er en masse tips og ting, du bør overveje, når du skal lægge gulv. Vi har
samlet tips og råd, fra at vælge det rigtige gulv til instruktionsvideoer om hvordan du skal lægge dit gulv.Før du køber gulv og gulvbelægning

Forbered undergulvet 
Det er vigtigt, at du undersøger, hvilken type underlag, der er, der hvor du ønsker at lægge dit nye gulv. Er der et tæppe eller lignende, skal det fjernes sammen med eventuelt resterende klæbemiddel før gulvet lægges. Sørg for, at undergulvet er tørt, plant og jævnt, det bør ikke variere med mere end 3 mm ved 2 meter. Udjævn eventuelle ujævnheder, og anvend altid et underlagsmateriale. 

Underlagsfoam
Når du skal lægge dit nye trægulv eller laminatgulv oven på beton eller træ, skal du bruge forskellige gulvunderlag. Dette dæmper lydniveauet og gøre gulvet blødere at gå på. Du kan vælge underlag med eller uden en dampspærre afhængig om du har beton eller træ, og hvis du har gulvvarme. Til beton, som kan have et højere fugtniveau, kræves det for eksempel, at der lægges en fugtspærre. Er du i tvivle om hvilket gulvunderlag, der er optimalt for netop dine nye gulve eller har du spørgsmål kontakt os på telefon: 70605650

Ta højde for spild, når du beregner dit gulvareal. Køb 5-10 procent ekstra, så du har til fejl og generelt spild. Det er bedre at have lidt for meget end at gå glip af den sidste planke. 


Installation kit

Hvis du kommer til at lægge gulvet selv, anbefaler vi, at du køber en installation kit. Afhængig af hvilket gulv du vælger, er der som regel en installation kit fra samme leverandør som gulvet, for dig at vælge. Sættet indeholder en række værktøjer til at lægge gulvet, der er specielt designet til leverandørens gulv. Ud over disse kits, skal du også håndsav og / eller stiksav, lineal og blyant.

  1. Pergo Monteringssæt til gulv
    Pergo Monteringssæt til gulv
    159,00 kr

Når du har bestilt dit gulv

Når du har fået hjem de pakker med gulve, lad pakkerne ligge i rummet i mindst 48 timer inden lægningen. Det er vigtigt, at du lader gulvet tilpasse sig til temperaturen i det rum, hvor gulvet skal lægges.

Du bør altid have et mellemrum på 10 mm mod vægge, vindueskarme, trapper, rør etc. Årsagen er, at gulvet skal kunne udvide sig uden risiko for åbne samlinger, eller at gulvet begynder at knirke. Gulvet udvider sig og trækker sig sammen afhængigt af fugtigheden og har brug for plads til disse bevægelser.


Læs altid monteringsvejledningen, der følger med gulvet, inden du begynder at lægge gulvet!


Se hvordan du lægger de forskellige gulve fra forskellige leverandører:


Har du købet et gulv fra Kährs? Kährs er en af verdens ældste producenter af trægulve der producerer holdbare og flotte parketgulv. Her finder du nærmere oplysninger om lægningsmetoder og vedligeholdelse.

Parketgulv fra Nordic Floor tilbyder den højeste kvalitet til en meget god pris. Gulvene er holdbare, men alligevel blød og behagelig at gå på. Her findes installationsinstruktioner, pleje instruktioner og vedligeholdelse tips.

Har du købt laminatgulv fra Pergo? Så har du et gulv der er stærkt nok til at klare hverdagens udfordringer. Her finder du hvordan du lægger dit nye gulv, trin for trin og hvordan du bedst vedligeholder gulvet. 

Har du købet et gulv fra Junkers? Du har gjort et godt valg. Du finder her grundlæggende oplysninger om dit nye gulv, som vedligeholdelse og pleje til instruktionerne for både bøjlesystem, strøsystem og limsystem.

Har du købt linoleumsgulv fra Forbo

Marmoleum Click er hurtigt og nemt at montere, idet det klikkes sammen med det særlige fjeder og not-låsesystem. Læs mere her om hvordan du lægger dit nye Forbo gulv.

Har du købt trægulv fra Rappgo? Her finder du nærmere oplysninger om lægningsmetoder og vedligeholdelse.

RappLoc, lægges svømmende uden brug af lim. Læs mer her.