Forbo Marmoleum


Forbo Marmoleum Click  er et gulvprodukt lavet hovedsageligt af fornyelige naturlige materialer. Toplaget er linoleum, et miljøvenligt fremstillet materiale bestående af 97% naturlige råvarer hvoraf 70% er hurtigt fornyelige, som f.eks. hør(linolie) og træ mel, sammen med 43% genanvendte materialer. 


Hovedingrediensen i Marmoleum er linolie, som fremstiles ved at presse hørplantens frø. Hørfrøplanten er en let dyrket plantesort, som giver årlige afgrøder i form af hørfrø samt fiber til tekstilindustrien.  

Harpiks blandes med vegetabilsk olie som presses ud af hørfrøene, og giver et fleksibelt bindemiddel. Harpiksen udvindes fra fyrretræer som vokser i regulerede skovområder i hele verden.

Træmelet kommer fra overskydende materiale fra tømmerindustrien. Træ fra rødder og grene finmales og bruges i linoleummet. Forbo benyttes aldrig nogen tropiske hårde træsorter. 

Forbo bruger udelukkende miljøvenlige pigmenter til at fremstille gulvenes smukke farver. 

Bagsiden på Marmoleum produkterne er fremstillet af spundet garn af kraftig jutefiber. Jute findes i overflod og er fornyelig.


I dag tales det meget om bæredygtighed i hele verden. Forbo var først i branchen med livscyklusanalyser, allerede i begyndelsen af 19​​90'erne, og miljøarbejdet gennemsyrer hele organisationen. Dette har resulteret i verdens mest naturvenlige gulve, som selvfølgelig er Svanemærket!Hos os på Gulvvogfliseeksperten er Forbo Marmoleum fliserne Moon og Raven den mest almindelige kombination. Sammen skaber fliserne et tidløst, skakternet mønster i sort-hvid. Et gulv som ses meget i f.eks. køkkener. 

Eftersom Forbo Marmoleum flisernes fremstilles i naturlige materialer behøver de ca. 2-3 måneder på sig, for at den rette farve skal "vokse" frem. Gennem at eksponeres for både ilt og lys modner farven fuldt ud, og får den rette nuance.   

Det indebær, at farverne på dine fliser kan opleves vildledende, når du får gulvet hjem til dig.

"Men bliv ikke fortvivlet" du kommerat få præcis den "look" som du ønsker, efter 2-3 måneder!